Йога Пилатес

Posted by adminon 10.02.2020

Курсът започва с постепенно раздвижване и загряване на всички стави – от върха на пръстите на краката, до шията. Преминаваме към по-интензивна фаза – серия упражнения за укрепване на различните мускулни групи, които редуваме с моменти почивка и йога дишане. Завършваме с бавно извеждане на тялото от интензитет, отново разтягаме цялото тяло.

 

Йога и Пилатес се допълват и дават възможност за работа от вътре на вън в човешкото тяло.  И при двете системи  важен фактор са реалните възможности на тялото на практикуващия. Всичко е съобразено спрямо специфичните потребности на човек :  правят се модификации, вариации на сложност на изпълнение на дадено упражнение. Степента на натоварване се увеличава плавно с времето.

 

Йога Пилатес позволява както самостоятелно изпълнение на едно упражнение, така и изграждането на комплекси от системно свързани упражнения. Всеки комплекс е с отделна насоченост – за проблемни части, отслабване, и т.н.

И двете системи са достатъчно гъвкави и позволяват работа с помощни уреди. В Студио Дейзи ползваме специални разтегателни Пилатес ленти при някои комплекси упражнения. Работата с такива съоръжения са донесли славата му на интелигентния (щадящ костната система) модерен фитнес метод.

 

Истински трайни резултати се постигат с постоянна и целенасочена практика, равномерно разпределена във времето, съчетана със здравословен начин на хранене.

 

Заповядайте при нас!

Йога Пилатес заниманията се провеждат в ж. к. „Младост“ 2, ул. „Св. Киприян“, бл. 236, вх. 1:

Сряда:  от 18.30 до 20.00 часа

Неделя: от 11.00 до 12.30 часа

 

Йога Шивананда  е интегрална класическа йога по системата на Свами Шивананда. С помощта на йога практики – асани, пранаяма (дихателни упражнения), медитация и релаксация се стремим към здраво тяло , спокоен и концентриран ум, жизненост и вътрешна хармония.

Йога упражненията са подходящи за лечение и превенция на различни здравословни проблеми, чрез редовна практика.

Сутрешна Йога Шивананда за начинаещи:

Вторник: от 9.00 до 10.00 часа

Събота: от 9.00 до 10.00 часа

 

Преподавател: Маргарита Михайлова, GSM: 0876 574 121

Posted in Школи

Comments are Closed